Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren åpnet Hersleb videregående skole

Statsminister Erna Solberg markerte årets første skoledag sammen med elever og ansatte ved nye Hersleb videregående skole i Oslo.

Fra åpningen av nye Hersleb. Foto: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solberg markerte 18. august årets første skoledag sammen med elever og ansatte ved nye Hersleb videregående skole i Oslo.

Hersleb var tidligere en ungdomsskole. Skolebygningen fra 1922 har de siste årene gjennomgått en totalrehabilitering, før den ved skolestart nå framstår som en moderne videregående skole med plass til et variert utdanningstilbud.

- Et variert tilbud som gjør at alle elever kan få utnytte sitt potensial, er viktig for regjeringen. En av våre aller viktigste satsinger er nettopp ”Kunnskap gir muligheter for alle», sa statsminister Solberg.

Hersleb videregående skole har studiespesialisering med satsing på realfag, spesielt biologi og geofag. I tillegg kan elevene få studiespesialisering innen språk, samfunnsfag og økonomi. Skolen har også tilbud innenfor helse- og oppvekstfag, og grunnskoleopplæring for ungdom med kort botid i Norge.

- Jeg synes det er interessant å høre at Hersleb videregående skole har inngått en samarbeidsavtale med Universitetet i Oslo om praktisk opplæring her på skolen og i universitetsmiljøene. Dere ligger jo dessuten flott til ved siden av Botanisk hage og geologisk museum, og det er spennende at skolen vil bruke de mulighetene som dette gir, sa statsminister Solberg ved åpningen av skolen.

Til toppen