Akademikerne og Unio går til streik i staten

– For oss handler det om lik lønn for likt arbeid, uansett hvor du er organisert. Ulike avtaler kan bidra til økte forskjeller og det kan jeg ikke forsvare. Ansatte i samme virksomhet, med de samme oppgavene, skal ikke ha ulike lønns- og arbeidsvilkår. Derfor har vi stått på kravet om én avtale, og at alle ansatte skal være sikret en lønnsøkning, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap).

Fredag morgen valgte Akademikerne og Unio å ta ut sine medlemmer i streik etter mekling mange timer på overtid. Organisasjonene har varslet at 1251 medlemmer tas ut i streik fra fredag. LO Stat og YS Stat er fortsatt i dialog med DFD hos Riksmekler.

For staten har det vært avgjørende å få til én avtale og en ramme i tråd med frontfaget. I en tid med høy prisvekst og høye renter, må vi ta tydelige og gode valg for å sikre folk økt kjøpekraft og bedre hverdagsøkonomi. Staten ga derfor et tilbud som ville sikret begge deler.

– I ei tid med prisstiging og høye renter, må vi sørge for at folk får bedre råd. Derfor har vi gitt et godt økonomisk tilbud, helt i tråd med frontfaget. Dette har dessverre Akademikerne og Unio takket nei til. Vi har strukket oss langt for å komme til enighet, men de har ikke vært villig til å komme oss i møte, sier Tung.

Digitaliserings- og forvaltningsdepartementets pressetelefon: 22 25 20 00