Ambassaden i Kyiv er midlertidig flyttet til Warszawa

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

– Norges ambassade i Kyiv er midlertidig stengt, og ambassaden drives inntil videre fra Warszawa, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

– Vi har nå svært begrensede muligheter til å bistå norske borgere som befinner seg i Ukraina, sier utenriksminister Huitfeldt.

Norske borgere i Ukraina som ønsker kontakt med utenrikstjenesten kan ringe UDs operative senter på (+47) 23 95 00 00 eller sende e-post til 247@mfa.no.

Norske borgere som har krysset grensen fra Ukraina til et naboland, eller er i ferd med å gjøre det, kan også kontakte nærmeste norske ambassade ved behov for konsulær bistand.

Utenriksdepartementet oppfordrer norske borgere i Ukraina til å nøye vurdere sin egen sikkerhetssituasjon ved forflytning i landet, utvise høy aktsomhet og lytte til råd fra ukrainske myndigheter.

Siden 11. februar har norske borgere blitt oppfordret til å forlate Ukraina. Utenriksdepartementet oppfordrer norske borgere som nå reiser ut av Ukraina til å oppdatere reiseregistreringen sin på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar.