Anne Marit Bjørnflaten blir ny statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Anne Marit Bjørnflaten (53) fra Tromsø, er utnevnt til statssekretær for næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Anne Marit Bjørnflaten portrettfoto

– Jeg er glad for å få Anne Marit med på laget. Hun kommer til å bli en sentral stemme inn i arbeidet for å lykkes med den grønne omstillingen i hele landet. Etter snart et år i regjering er vi godt i gang med den aktive næringspolitikken. Anne Marit kommer inn med sterk erfaring og kompetanse som jeg er overbevist om at vil bidra til at vi enda raskere når målene våre om bidra til å skape flere grønne arbeidsplasser, øke investeringene på fastlandet, øke eksporten og ikke minst kutte klimagassutslippene, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

– Norsk næringsliv kommer til å være helt avgjørende for å løse noen av de største oppgavene vi har foran oss. Nøkkelen til å nå klimamålene, øke eksporten og ikke minst skape aktivitet og verdiskaping over hele lander ligger her. Da må politikken spille på lag med næringslivet. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på arbeidet med den aktive næringspolitikken sammen med næringsministeren og resten av gjengen i Nærings- og fiskeridepartementet. Det er få ting som er så meningsfylt som å bidra til å skape arbeidsplasser, sier statssekretær Anne Marit Bjørnflaten.

Bjørnflaten har erfaring fra politikk både på nasjonalt og lokalt nivå, reiseliv og gründervirksomhet. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i oppstartsselskapet Oceanfood AS og var i perioden 2005-2013 innvalgt stortingsrepresentant fra Troms for Arbeiderpartiet. I perioden 2013 til 2021 var hun kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten med ansvar for bærekraft.

Bjørnflaten har en executive master i ledelse fra BI. Hun har hatt flere tillitsverv i Arbeiderpartiet og var blant annet medlem av sentralstyre fra 2002 til 2005, medlem av Tromsø kommunestyre fra 2003 til 2005 og politisk rådgiver i Utenriksdepartementet fra 2000 til 2001.