Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Åpning av Sivil klareringsmyndighet – milepæl i arbeidet med personellsikkerhet

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) deltok mandag på den offisielle åpningen av Sivil klareringsmyndighet (SKM) i Moss. Åpningen markerer en viktig milepæl i arbeidet med personellsikkerhet.

– Å samle og profesjonalisere arbeidet med personellsikkerhet er viktig. Både av hensyn til nasjonale sikkerhetsinteresser og til personene som skal sikkerhetsklareres, sier Wara. 

Sikkerhetsklareringer er komplisert arbeid som krever kompetanse og erfaring. Fagmiljøene som har arbeidet med dette har vært små og fragmenterte. 

– Det har derfor lenge vært et behov for å styrke kompetansen gjennom færre, men mer kompetente klareringsmyndigheter, sier Wara videre. 

Med dagens åpning er det i hovedsak én klareringsmyndighet i sivil sektor og én i forsvarssektoren, henholdsvis Sivil klareringsmyndighet og Forsvarets sikkerhetsavdeling.  

Sivil klareringsmyndighet som ny statlig kompetansevirksomhet i Moss vil bidra i regjeringens ambisjon om at statlige arbeidsplasser skal styrke og utvikle kompetansemiljøene i hele landet. Det er derfor svært gledelig at Sivil klareringsmyndighet har hatt meget godt søkergrunnlag til de fleste utlyste stillingene. 

Få, men robuste og kompetente fagmiljø vil bidra positivt til viktige prinsipper som likebehandling, rettssikkerhet og personvern, samtidig som nasjonale sikkerhetsinteresser ivaretas.

Til toppen