Regjeringen bidrar med 50 millioner til årets tv-aksjon

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

– Tv-aksjonen til Leger uten grenser og det engasjementet folk over hele Norge viser for glemte kriser er en inspirasjon for mange av oss, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Tvinnereim kunne på vegne av regjeringen gi årets tv-aksjon 50 millioner kroner. Mottoet for tv-aksjonen er «Grenseløse sykdommer – glemte pasienter».

– Etter to år med pandemi er det krystallklart at smitte og alvorlige sykdommer rammer hele verden. Sykdommer kjenner ingen landegrenser. Derfor er årets tv-aksjon så viktig, sier utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Årets innsamling går til Leger uten grenser og den ideelle forskningsinstitusjonen Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi) sitt arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest.

Pengene fra regjeringen vil gå til DNDi, som sammen med Leger Uten Grenser jobber med å forebygge smitteutbrudd i Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

På onsdag deltok også utenriksminister Anniken Huitfeldt i tv-aksjonens ringedugnad for næringslivet.

–  Markedet alene klarer ikke tilby rimelige vaksiner og medisiner til menneskene som trenger det mest. Mange helsekriser og humanitære kriser får heller ikke den oppmerksomheten de burde fått. Leger uten grenser og forskningsinitiativet DNDi er derfor viktige og verdige mottakere i årets tv-aksjon, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.