Borch åpnet Trøndersk matfestival

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Under årets Trøndersk matfestival står 170 utstillere klare til å ta imot tusenvis av besøkende, inkludert landbruks- og matminister Sandra Borch.

– Trøndersk matfestival er den største regionale lokalmatfestivalen i Norge, og er også ledende i Europa. Det er viktig for Norge som matnasjon at vi har sterke matregioner, slik som Trøndelag, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Landbruks- og matminister Sandra Borch klippet over snoren under årets Trønders matfestival.
Landbruks- og matminister Sandra Borch klippet over snoren under årets Trønders matfestival. Foto: Albertine Løseth Vestvik

Borch deltok på Bryggerifestivalen, åpnet Trøndersk Matfestival, besøkte stands og delte ut Bærekraftprisen og prisene for Årets produkt.

Landbruks- og matministeren besøker en av utstillerne på Trøndersk matfestival.
Landbruks- og matministeren besøker en av utstillerne på Trøndersk matfestival. Foto: Albertine Løseth Vestvik

Årets produkt-vinnere ble kåret

Under åpningsdagen ble det kåret åtte Årets Produkt-vinnere for 2022. Seks mat- og drikkeeksperter har smakt på de trønderske produktene og funnet åtte vinnere.

– Jeg vil gratulerer alle vinnerne av Årets Produkt for 2022. Dere er en av grunnene til at Trøndelag er et fyrtårn i utviklingen av Norge som matnasjon. Stadig flere nordmenn ønsker å kjøpe norskprodusert mat og da er det godt vi har lokalmatprodusenter som kan være med å møte etterspørselen og levere mat i verdensklasse, sier landbruks- og matministeren.

Vinnerne av Årets produkt og Årets stand

* Årets nykommer: Vaniljeprim (pålegg) fra Tverås Gårdsmat

* Årets bakst- og meieriprodukt: Pekkabrød (litt tykkere og søtere enn
   vanlig flatbrød) fra Liverten

* Årets kjøttprodukt: Fenalår av steinaldersau fra Haugrønning gård

* Årets meieriprodukt: Hvit geitost fra Skansen Ost

* Årets sjømat: Tuvas spesialrøkte laks fra Dolmøy Seafood

* Årets søtsak: Smellkyss (marengs) fra Fru Nelik

* Årets økologiske produkt: Gammel ungkaren (ost) fra Hitra Gårdsmat

* Åpen klasse: Zari Eplemost fra Inderøy Mosteri

* Årets stand: Trondheims matperler