Borch åpnet Trøndersk matfestival
Nyhet | Dato: 29.07.2022 | Landbruks- og matdepartementet
Under årets Trøndersk matfestival står 170 utstillere klare til å ta imot tusenvis av besøkende, inkludert landbruks- og matminister Sandra Borch.
– Trøndersk matfestival er den største regionale lokalmatfestivalen i Norge, og er også ledende i Europa. Det er viktig for Norge som matnasjon at vi har sterke matregioner, slik som Trøndelag, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.
Borch deltok på Bryggerifestivalen, åpnet Trøndersk Matfestival, besøkte stands og delte ut Bærekraftprisen og prisene for Årets produkt.
Årets produkt-vinnere ble kåret
Under åpningsdagen ble det kåret åtte Årets Produkt-vinnere for 2022. Seks mat- og drikkeeksperter har smakt på de trønderske produktene og funnet åtte vinnere.
– Jeg vil gratulerer alle vinnerne av Årets Produkt for 2022. Dere er en av grunnene til at Trøndelag er et fyrtårn i utviklingen av Norge som matnasjon. Stadig flere nordmenn ønsker å kjøpe norskprodusert mat og da er det godt vi har lokalmatprodusenter som kan være med å møte etterspørselen og levere mat i verdensklasse, sier landbruks- og matministeren.
Vinnerne av Årets produkt og Årets stand
* Årets nykommer: Vaniljeprim (pålegg) fra Tverås Gårdsmat
* Årets bakst- og meieriprodukt: Pekkabrød (litt tykkere og søtere enn
vanlig flatbrød) fra Liverten
* Årets kjøttprodukt: Fenalår av steinaldersau fra Haugrønning gård
* Årets meieriprodukt: Hvit geitost fra Skansen Ost
* Årets sjømat: Tuvas spesialrøkte laks fra Dolmøy Seafood
* Årets søtsak: Smellkyss (marengs) fra Fru Nelik
* Årets økologiske produkt: Gammel ungkaren (ost) fra Hitra Gårdsmat
* Åpen klasse: Zari Eplemost fra Inderøy Mosteri
* Årets stand: Trondheims matperler