Ekstremismekommisjonen samles på Utøya

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Fredag inviterte Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen til seminar om ekstremisme og radikalisering på Utøya. Seminaret satt i gang arbeidet til Ekstremismekommisjonen.

– Tidligere i år satte regjeringen ned ekstremismekommisjonen, og nå starter arbeidet. I den anledning har jeg invitert til et seminar om radikalisering og ekstremisme hvor vi alle kan få innspill til arbeidet, og samtidig utveksle kompetanse, sier arbeids- og inkluderingsministeren.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap)
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) Foto: Simen Gald

Gjennom dagen fikk deltakerne på seminaret høre innlegg som belyser radikalisering og ekstremisme fra ulike perspektiver, og møte andre aktører som arbeidet med tematikken.

Regjeringen har satt ned Ekstremismekommisjon som gjennom en bred tilnærming til ekstremismefeltet skal bidra til kunnskap som forbedrer landets evne til å forebygge radikalisering og fremveksten av ekstremisme.

– Det er behov for å stille spørsmålene om hvorfor og hvordan ekstremisme kan vokse frem i landet vårt, og hvordan vi kan forebygge bedre. Skytingen i Oslo 25. juni aktualiserer det, sier Persen.

Ekstremismekommisjonen hadde sitt første utvalgsmøte torsdag 17. august. Rapporten fra kommisjonen legges fram for regjeringen ved utgangen av 2023.

Ekstremismekommisjonen med leder Marie Cathrine Moe Thorleifsson.
Ekstremismekommisjonen med leder Marie Cathrine Moe Thorleifsson. Foto: Simen Gald/ Arbeids- og inkluderingsdepartementet