Unntar Addis Abeba fra reiserådet for Etiopia

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksdepartementet har besluttet at det ikke lenger er behov for å fraråde reiser til den etiopiske hovedstaden. Resten av landet vil fortsatt være omfattet av reiseråd.

Den etiopiske hovedstaden har vært rolig og stabil i flere uker og den kommersielle flytrafikken går som normalt. Deler av Etiopia er fortsatt preget av uro og krig, og ambassaden har begrenset mulighet til å hjelpe norske borgere som befinner seg utenfor hovedstaden. Utenriksdepartementet fraråder derfor fortsatt alle reiser til de mest utsatte delene av landet, og alle ikke-nødvendige reiser til resten av Etiopia, med unntak av Addis Abeba.

Det nye reiserådet lyder:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til regionene Tigray, Amhara og Afar.

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til østlige deler av Somali-regionen og grenseområdene til Somalia.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til øvrige deler av Etiopia, med unntak av Addis Abeba."

Dersom du  planlegger å reise til Etiopia, bør du holde deg oppdatert om situasjonen i landet. Vi anbefaler også at du registrerer din reise på reiseregistrering.no eller i appen Reiseklar slik at norske myndigheter kan nå deg med viktige meldinger ved behov.

Du finner reiseinformasjon om 200 land på våre nettsider.

Mer informasjon om reiseråd: Utenriksdepartementets reiseråd - regjeringen.no