Endrer reiseråd for fire land

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Utenriksdepartementet oppretter reiseråd for Benin og Togo, og nedjusterer samtidig reiserådene for Burundi og Tunisia.

Togo og Benin har til nå ikke vært omfattet av UDs offisielle reiseråd. Det siste året har voldelig ekstremisme, politisk uro og kriminalitet tiltatt i nabolandene Burkina Faso, Niger og Nigeria. Dette har påvirket sikkerhetssituasjonen i begge land negativt.

Det nye reiserådet for Benin er:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i nasjonalparkene (Pendjari og Parc du W) i de nordlige delene av landet, samt grenseområdene mot Burkina Faso og Niger.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til eller opphold i grenseområdene til Nigeria i distriktene (department) Alibori og Borgou i nordøst."

Det nye reiserådet for Togo er følgende:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til og opphold i grenseområdene mot Burkina Faso."

Sikkerhetssituasjonen i Burundi og Tunisia har bedret seg den siste tiden, og vi nedjusterer følgelig reiserådene for begge land.

Til Burundi har UD til nå frarådet alle reiser. Det nye reiserådet for Burundi er:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Burundi som ikke er strengt nødvendige."

Dette er det nye reiserådet for Tunisia:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til områdene i sør, som ligger langs en linje sør for Tozeur, Douz, Ksar Ghilane, Tatouine og Zarzis. Utenriksdepartementet fraråder også alle reiser til grenseområdene mot Algerie sør for byen Jendouba, og spesielt fjellområdene ved byen Al Aioun og provinsen Kasserine."

Utenriksdepartementets offisielle reiseråd tar utgangspunkt i sikkerhetssituasjonen i et land eller område på et bestemt tidspunkt. Det er et råd, ikke et forbud eller en restriksjon. Behovet for reiseråd vurderes jevnlig, og reiseråd opprettes, skjerpes, nedjusteres eller fjernes ved behov.

Du finner mer informasjon om UDs reiseråd her: Utenriksdepartementets reiseråd - regjeringen.no