Endringer i karanteneregler ved reiser fra Storbritannia

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Regjeringen har besluttet at reisende som har vært i Storbritannia med virkning fra klokken 12:00 torsdag 13. mai skal ha de samme karantenereglene som reisende fra EØS/Schengen, og ikke falle innunder reglene for andre land utenfor EØS/Schengen.

-Reisende fra Storbritannia skal nå likebehandles med reisende fra EØS/Schengen når det gjelder karantenehotell. Det skyldes særlig at vi har god oversikt over smittesituasjonen i Storbritannia, som nå er blant de bedre i Europa. Storbritannia vil imidlertid fortsatt behandles som tredjeland etter innreiserestriksjonsregelverket, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

-Storbritannia er en sentral handelspartner og norsk næringsliv henter også nødvendig arbeidskraft fra landet. Det er derfor viktig for norsk næringsliv at Storbritannia er i samme kategori som andre EU/EØS-land når det gjelder regler for karantenehotell, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Endringene følger faglige anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI.