Feiring av HKH Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag feires 16. og 17. juni. Regjeringen vil markere begivenheten med en festmiddag for prinsessen 16. juni.

Arrangementet finner sted i Oslos nye bibliotek, Deichman Bjørvika. Til middagen inviteres representanter fra hele landet fra nord til sør, både representanter for offisielle institusjoner og enkeltpersoner, i tillegg til prinsessens nærmeste familie.

– Myndighetsdagen er en stor begivenhet i alle unge menneskers liv. Det gjelder ikke minst for en tronarving som skal representere Norge og det norske folk, og jeg ser frem til å feire denne store dagen, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18 år 21. januar, men feiringen ble utsatt på grunn av smittesituasjonen og koronarestriksjonene.

I tillegg til selve måltidet og gjestene, vil musikk og andre kulturinnslag sette søkelys på kongehusets plass i dagens moderne og mangfoldige Norge. Til middagen vil alle landets statsforvaltere velge ut en ung deltaker fra sitt fylke. I tillegg vil et medlem av Ungdommens fylkesråd i alle fylkene bli invitert.

Andre samfunnsgrupper vil bli representert ved at representanter for organisasjoner og grupper inviteres, i tillegg til enkeltpersoner som til sammen representerer bredden i det norske samfunnet. Flere idrettsutøvere, forskere, kulturpersonligheter og andre som har utmerket seg på sine områder vil også bli invitert til arrangementet.

Fredag 17. juni feires prinsessen med en gallamiddag på Slottet.