Feiring av HKH Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Feiringen av HKH Prinsesse Ingrid Alexandras myndighetsdag 21. januar ble utsatt på grunn av pandemien, men torsdag 16. juni får hun bursdagsgaven fra regjeringen: En festmiddag med kulturelle innslag på Deichman Hovedbibliotek Bjørvika.

– Endelig skal vi feire prinsessens myndighetsdag. Vi feirer samtidig en viktig milepæl i norsk historie, ettersom prinsesse Ingrid Alexandra er vår første kvinnelige tronarving. Jeg er glad for å ønske gjester fra hele landet velkommen, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Regjeringen er vertskap for middagen. Stortinget og Høyesterett er også representert, sammen med gjester fra alle samfunnsområder med ulike interesser og livssyn. Det er lagt vekt på å invitere unge representanter for idrett, kulturliv, samfunnsliv, politikk og organisasjonsliv.

– Dette er mennesker som skal bidra til å skape det landet prinsessen skal være med på å lede inn i fremtiden. De danner et tverrsnitt av dagens Norge, og en del av gaven til prinsessen er at hun får feire sammen med dem, sier Støre

I tillegg får hun et kulturelt program som skal bidra til å binde sammen Norges historie med vår nåtid og fremtid.  Kulturuttrykkene forteller noe av historien om det landet prinsessen og hennes generasjon skal være med på å forme. 

Artister og kunstnere som bidrar på festmiddagen, er skuespiller Ina Svenningdal, artisten Delara, Det Norske Jentekor, artisten Eva Weel Skram, forfatter Lars Saabye Christensen, vandreteateret på Akershus og artisten Hkeem. Torshovkorpset spiller på Anne Cath Vestlys plass utenfor Deichman.

Gjestelisten omfatter 202 deltakere fra hele landet. 25 unge mennesker fra alle landets fylker er spesielt invitert.

Praktisk informasjon til pressen:

Pressen inviteres til å dekke begivenheten ved ankomst. Under selve middagen inne på Deichman er det pool for NRK, TV 2 og NTB. Deler av arrangementet vil bli direkte overført på NRK.

Alle som skal dekke prinsessemiddagen må akkreditere seg på denne lenken innen tirsdag 14. juni kl. 16.00:

Norsk: https://form.arkon.no/?id=7438&key=y2Zlmy [form.arkon.no]

English: https://form.arkon.no/?id=7427&key=Kbv8jK [form.arkon.no]

Vi oppfordrer pressen til å hente sine akkrediteringskort onsdag 15. juni. Akkrediteringen er åpen fra kl. 08.00 – 22.00 i første etasje på Deichman.

Torsdag 16. juni vil Anne Cath Vestlys plass og hovedinngangen til Deichman være stengt. Presse som skal inn på området, må gå gjennom sikkerhetskontrollen som er plassert i et telt i Operagata.

Det er samlet oppmøte for pressen ved sikkerhetskontrollen kl. 16.10.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg, e-post: the@smk.dep.no, mobil: 91 19 13 13

Tidsplan

Kl. 17.10             

De første gjestene ankommer. Regjeringen er vertskap for arrangementet, og statsrådene vil være til stede. Akkreditert presse kan være i første etasje på Deichman eller stille seg opp på pressetribunen utenfor. Under denne delen av programmet må representantene for pressen velge om de skal stå ute eller inne.

Kl. 17.30    

De unge representantene fra alle landets fylker kommer til første etasje på Deichman, og det kan gjøres avtaler om intervju.

Kl. 18.00

All presse flytter seg ut til pressetribunen utenfor hovedinngangen.

Kl. 18.10

Statsministeren ankommer.

Kl. 18.25

Kongefamilien ankommer. Tas imot av statsministeren og ordføreren. Torshovkorpset spiller. Fotomulighet

Statsministeren går sammen med prinsessen for å hilse på Torshovkorpset. Øvrig kongefamilie ledsages inn i bygningen. Fotomulighet.

Statsministeren og prinsessen hilser på de 25 unge representantene som er invitert fra alle fylker. Fotomulighet.

Det Norske Jentekor ved aspirantkor og rekruttkor synger.

Kl. 18.30

Statsministeren og prinsessen går inn hovedinngangen. Følges av poolfotografer fra NRK og NTB. Øvrig presse utendørs.

Dersom noen forlater pressetribunen etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen, må de gå gjennom kontrollen på nytt hvis de vil inn igjen. Det er vakter til stede, så fotoutstyr kan bli stående, men man er selv ansvarlig for eventuelle skader.

Program innendørs

  1. etasje

Kl. 18.35               Hilsen ved Ina Svenningdal

                             Delara

                             Det Norske Jentekor

  1. etasje

Kl. 19.00               Festmiddag.

Kl. 19.08               Statsminister Jonas Gahr Støre taler til prinsessen

Kl. 19.47               HKH Prinsesse Ingrid Alexandra taler

Kl. 19.52               Eva Weel Skram

Kl. 20.36               Lars Saabye Christensen

Kl. 21.06               Vandreteateret på Akershus

                             Hkeem og Det Norske Jentekor

Ca. kl. 21.25         Kongefamilien forlater Deichman