Finansforetak skal lenke til Finansportalen.no

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Finansminister Siv Jensen vil gjøre det enklere å sammenligne prisene på finansielle tjenester, slik som boliglån og forsikringer. Fra 1. juli 2016 skal banker og andre finansforetak lenke til Finansportalen.no.

Finansportalen.no kan forbrukerne sammenlikne pris og vilkår på bank- forsikrings- og investeringsprodukter. Både banker og forsikringsselskaper har innrapporteringsplikt til finansportalen. Finansdepartementet har i dag fastsatt forskrift om at finansforetak som tilbyr produkter det informeres om på Finansportalen.no, skal ha en godt synlig lenke til portalen på forsiden på sine egne nettsider. Kravet gjelder også alle øvrige digitale plattformer hvor priser eller produkter presenteres.

Formålet med forskriften, som trer i kraft 1. juli 2016, er å gjøre det lettere for forbrukere å orientere seg i markedet, og legge til rette for økt konkurranse mellom tilbydere av finansielle produkter.

- Vi ønsker å ha prisbevisste forbrukere. Lenker til Finansportalen på foretakenes hjemmesider vil gjøre det enklere for kundene å orientere seg i markedet. Dersom du kan få billigere tjenester andre steder, bør du enten bytte leverandør eller bruke opplysningene fra Finansportalen til å reforhandle prisene, sier finansminister Siv Jensen.

Les forskriften her