Presseinvitasjon

Forsvarsministeren besøker Andøya og tysk marineøvelse 26. oktober

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram vil onsdag 26. oktober besøke den tyske øvelsen «Heimdall» som pågår ved Andøya i perioden 18. – 30. oktober. Tyskland vil blant annet trene skarpskyting fra fartøy. Tre tyske fregatter og flere støttefartøy deltar i øvelsen, i tillegg til enkelte norske styrker.

Priv-til-red.:

Vi har et begrenset med plasser til journalister som ønsker å bli med ut for å besøke øvelsen og dekke forsvarsministerens besøk og følge skarpskyting.

Det blir oppmøte tidlig morgen onsdag 26. oktober på Andøya for transport ut til tysk fregatt, hvor det blir omvisning, medietreff/intervjutid samt overværing av deler av øvelsen. Vi planlegger for mulighet for intervjuer med Bundeswehr eller repr. for tyske myndigheter som kan svare på spørsmål vedr. hvorfor de trener ved Andøya. Forsvarsministeren vil sette av tid til å snakke med påmeldte journalister.  

Mediedagen avsluttes med transport med fartøy tilbake til kai på Andøya onsdag ettermiddag. Også en delegasjon fra tyske medier deltar for å dekke øvelsen.

NB! Påmelding for presse innen mandag 24. oktober kl. 16:00 til Lars.Gjemble@fd.dep.no (det er et begrenset antall plasser pga plass i fartøy, så det kan hende ikke alle påmeldte får blitt med). Detaljprogram kommer mandag kveld inkl. bekreftelse på om plass.