Møte med Frankrikes president

Statsminister Jonas Gahr Støre hadde tirsdag et bilateralt møte med Frankrikes president Emmanuel Macron på hans kontor i Elyssee-palasset.

– Vi diskuterte norsk-fransk samarbeid, situasjonen i Ukraina, forberedelse av NATO-toppmøtet i juli og situasjonen i Midtøsten. Det var en god diskusjon der vi fulgte opp samtaler vi har hatt ved tidligere anledninger, sier Jonas Gahr Støre.

Frankrikes president Emmanuel Macron går ved siden av statsminister Jonas Gahr Støre.
Frankrikes president Emmanuel Macron og statsminister Jonas Gahr Støre 14. mai 2024. Foto: Laurent Blevennec / Présidence de la République

I tillegg deltok statsministeren på et fellesmøte med Macron og de andre høynivådeltakerne på toppmøtet om ren matlaging. Initiativet skal gi flere familier i utviklingsland tilgang til rene og trygge kokeovner framfor å tilberede mat over åpen ild.

– Flere forpliktet seg til framdrift for dette initiativet, som skal bidra til bedre helse for millioner av mennesker, mindre klimautslipp og redusert avskoging. De uttrykte også takknemlighet for Norges bidrag som vi annonserte her i dag.