Presseinvitasjon

Grill, chill og pris-regn i Bergen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Denne gangen er det gastronomi-byen Bergen sin tur: Fra fredag til lørdag preges hele byen av matfestival. Og «alle vil være der», skal vite, også landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

 Statsråden åpner hele festen, besøker utsalgsboder og deler ut pris til årets utstiller og årets lokalmatprodukt. Borch skal også overreke Spesialietsmerke til dyktige matprodusenter https://stiftelsennorskmat.no/no.

- Det er jo helt fantastisk det lokalmat-produsentene får til. Matfestivalene rundt om i landet er en opplevelse i seg selv, men jeg er imponert over kvaliteten, og etter hvert bredden i utvalget som matprodusentene har å by frem. Det er ikke mange år siden begrepet lokalmat var noe for spesielt interesserte- en smal nisje. Nå derimot, har dette blitt en ettertraktet matkategori som etterspørres av våre fremste kokker, dagligvarekjeder og forbrukere. Ja, den lokale maten har blitt en identitetsbærer. Jeg gleder meg virkelig til å besøke Bergen matfestival og smake på noe av det som produseres i Vestland, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

2.-3. september brer Bergen Matfestival seg utover hele Bergen sentrum, og inviterer til årets store matfest når produsentene og kokkene tar over byen, på Festplassen, Byparken, Torgallmenningen, Torget og alle festivalrestaurantene. Her møter du noen av regionens fremste lokalmatprodusenter og de aller beste kokkene. Kreativiteten koker på årets største matbegivenhet, skriver Bergen Matfestival om seg selv på hjemmesiden https://matfest.no/

Landbruks- og matminister Sandra Borch
Landbruks- og matminister Sandra Borch på Trøndersk matfestival 2022. Foto: LMD

Kontakt for landbruks- og matministeren:
Ottar Løvik Mobil:  481 40 477