HM Kong Abdullah II av Jordan på offisielt besøk til Norge

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

HM Kong Abdullah II av Jordan er på offisielt besøk til Norge 12. – 14. mars. Søndag hadde han et møte med statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre og Kong Abdullah II av Jordan,
Statsminister Jonas Gahr Støre møtte kong Abdullah II av Jordan under hans offisielle besøk til Norge. Foto: SMK

– Norge og Jordan har et nært og godt samarbeid på mange områder. I møtet med HM Kong Abdullah diskuterte vi blant annet Ukraina-krisen, situasjonen i Syria og konflikten mellom Israel og Palestina, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Kong Abdullahs besøk er en gjenvisitt for statsbesøket til Jordan i mars 2020. Det var kongeparets første statsbesøk til Midtøsten, og det markerte 50 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Jordan. Under statsbesøket ble det blant annet undertegnet en avtale om politiske konsultasjoner og knyttet nye partnerskap mellom norsk og jordansk næringsliv.

– Jordan er en viktig partner for Norge multilateralt. Jordans gjestfrihet overfor syriske og andre flyktninger er et viktig bidrag til regional stabilitet. Jordan spiller en viktig rolle i arbeidet for å nå frem til en forhandlet to-statsløsning mellom Israel og Palestina, sier statsministeren.

Mandag 14. mars vil kong Abdullah delta på et utenrikspolitisk møte som arrangeres av Nupi og Prio og møte stortingspresident Masud Gharahkhani. Mandag ettermiddag vil kong Abdullah ha audiens hos HM Kong Harald V og HM Dronning Sonja på Slottet.