Høsthvete

Korn som ble sådd i fjor høst, høsthvete, har klart seg godt gjennom vinteren.

Det meste av kornet i Norge blir sådd om våren og tresket på høsten samme året. Men en del hvete blir sådd på høsten året før det skal treskes. Dette kornet spirer allerede på høsten, og får dermed lenger tid å vokse. Det gir større og bedre avlinger. Men vinteren i Norge kan være hard for ei lita kornspire, frost og soppangrep kan gjøre at plantene dør. Det er derfor alltid litt spennende å følge med på hvordan kornplantene klarer seg gjennom vinteren.

Sist vinter gikk det bra, det aller meste av høsthveten som ble sådd i 2021 har kommet seg godt gjennom vinteren, melder Norsk institutt for bioøkonomi: Hvordan går det med høsthveten? (nibio.no)

Kornbonde Bjørn Inge Rostad i Fredrikstad er fornøyd med at kornet han sådde i fjor høst har klart seg godt gjennom vinteren.
Kornbonde Bjørn Inge Rostad i Fredrikstad er fornøyd med at kornet han sådde i fjor høst har klart seg godt gjennom vinteren. Foto: Morten Günther