Internasjonalt møte om Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre deltok 26. februar på et høynivåmøte om Ukraina i Paris. Den franske presidenten Emmanuel Macron var vert for møtet.

Møtet samlet ledere og regjeringsrepresentanter fra mange land, og var en markering av at det er to år siden Russland invaderte Ukraina.

– Dette møtet bekreftet hvor sterkt samholdet er. Viljen til å støtte Ukraina er fortsatt stor. Det er et viktig signal til våre venner i Ukraina som kjemper en tapper kamp, men også til Russland, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Ukraina har mottatt omfattende militær og økonomisk støtte fra vestlige land. Det har vært avgjørende for den ukrainske motstandskraften. Et viktig formål med møtet i Paris var å diskutere hvordan støtten bør videreutvikles.

– Vi legger stor vekt på samarbeid og koordinering med partnere og allierte. Det er en viktig forutsetning for å finne gode og effektive måter å støtte Ukraina på. Derfor er det velkomment at Macron inviterer til en diskusjon om hvordan vi tar dette videre, sier Støre.

Ukraina-møte i Paris 26. februar 2024

1 / 7
Jonas Gahr Støre sitter ved et konferansebord og ser konsentrert ut.
False
2 / 7
Frankrikes president sitter ved et konferansebord.
False
3 / 7
Bilde fra konferansesalen, hvor man ser en del av deltakerne, blant annet Scholz, Macron og Støre.
False
4 / 7
Gruppebilde fra et av konferansebordene. Bla. Scholz, Macron og Støre.
False
5 / 7
Macron og Støre går mot hverandre med hendene utstrakt - hilser snart på hverandre.
False
6 / 7
Macron og Støre hilser på hverandre.
False
7 / 7
Macron og Støre står sammen på toppen av en trapp i Elysée-palasset i Paris.
False