Se utstillerlistene fra

FINNMARK Deltaker 
Rutanord AS Yuliya Anokhina
Ingers Gårdsmat AS Inger Johanne Larsen 
Skodi Rein  Grete Marit Sara
Qvænbrygg AS Stian Feldt Didriksen
Mannsverk Gård  Ove og Cecilie Mannsverk 
Kranes Kjøkken AS  Cornelia Mastereid-Nerligjerdet
Øverli Gård Janine Lingnau
Kautokeino rein Per IvanBongo
Visit Bugøynes AS  Trond Høiberget 
8 seasons Anette Smuk Buljo
Cavzo Safari  Piera Eira
Lærer/ kokk Nordkapp VGS Eva Susanne Ulriksen 
Elev 1 Shafera Andersen
Elev 2 Runa Ingeborg Karlsen
Innovasjon Norge Arktis (Troms og Finnmark) Rune Olsen
Statsforvalteren i Troms og Finnmark Liv-Edel Berg
NordNorsk Reiseliv AS  Olga Philippenko
Finnmark Fylkeskommune Egil Ørjan Thorsen
Sametinget  Cecilie Hansen
Innovasjon Norge Arktis (Troms og Finnmark) Linn-Hege Esjeholm
   
TROMS  
Lyngen Reker AS Victoria Møller
Aurora Spirit Distillery  Gjermund Stensrud
Tromspotet/ Art Nord AS  Elise Log 
Pål's Gård Britt Marthinussen
Harstad bryggeri  Tom Dahlberg
Sampi Næringshage  Antje Schlecht Vailo
Nordlys Rein  Johan Eira/Marja Eira (TØ)
Olaåsen Gård Per Erik Einem 
Davvi Senter for nordlige folk Isak Anta Mihkkal Kvitfjell
Lærer/ kokk Ishavsbyen VGS  Erik Kjellmann Jæger
Elev 1 Markus Henriksen
Elev 2 Johan K. Olsen
Troms Fylkeskommune  Kjetil Helstad
   
NORDLAND  
Snille Berghita / Norheim Gård  Anna Green-Hultgren
Beiarmat AS Jørgen Storhaug
Beiarlefs AS  Kari Anne Steinåmo
3 Kalver Dag Solfjeld
Noe i Gjære AS  Lise-Kathrin Svartvatn 
Tørrfisk fra Lofoten  Sara-Emilie Nystad 
Lofotlam Beate Bertheussen
Handelsstedet Forvik Hanne B Arntzen 
Saltfjellet Sami Adventure  Anne Margrethe Oskal
Boazovázzi Goahti as Máret Rávdna Buljo
Aernie  Toamma Bientie
Lærer/ kokk Narvik VGS Thomas Holmstrøm
Elev 1 Preben Koster Martinussen
Elev 2 Victoria Vikholt
Lærer/ kokk Mosjøen VGS Veronica Jakobsen 
Elev 1 Madeleine Tamlag Kleiven
Elev 2 Ronja-Mari Bonsaksen Noedvoll
Nordland Fylkeskommune Per Theodor Tørrisen
Nordland Fylkeskommune Guro Larsen Brown 
Statsforvalteren i Nordland Ingvill Bang
Innovasjon Norge Nordland Johanne Viksaas 
   
SVALBARD   
Polarevents  Håkon Johnsen

Bedrift Produkt
Wettre Bryggeri  Bryggeri
Garden Oppheim Sau-produkter
Flatheim Gard Reiseliv
Kråen Gård Reiseliv, hylleblomssaft, gele fra solbær og rips
Eggen Gardsysteri Ost
Lien Gård  Eple-produkter, sider, honning
Galåvolden Gård Ost, marengs, majones, vaffelrøre, egglikør ++ 
Tingvoll Sider Sider
Marmelkroken  Reiseliv
Krogedal Ysteri  Ost
Egge Gård Eplemost, sider, akevitt, brennevin
Eiker Gårdsysteri Ost
Beiermat  Ost og kjøtt fra geit og kje
Refsnes Matglede Syltetøy/gele av einegren og rødvintyttebær, salt fra steinsopp, einegren og tyttebær
Gangstad Gårdsysteri Ost
Søberg Gård Reiseliv
Bolkesjø Gaard Reiseliv
Mjonøy Reiseliv
Snertingdal Ysteri Ost
NeRø Sideri Sider
Sve Gård Brennvin og mandelpotet

Grüne Woche er en av Berlins mest populære forbrukermesser. I 2025 fant 310 000 besøkende veien til Messe Berlin, 1800 journalister fra 26 land var akkreditert, drøyt 60 landbruksministere fra alle verdens kontinenter og et stort antall utenlandske delegasjoner var tilstede på ulike arrangementer de ti dagene messen varte.

Fra Grüne Woche et tidligere år
Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Foto: Vidar Alfarnes

Den norske standen og deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som matnasjon, og skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske- og næringsgrenser. Norges deltagelse omfatter norsk representasjon på selve messen, statsrådens næringsdelegasjon og deltagelse fra politisk ledelse på Global Forum for Agriculture and Food (GFFA).

Fra messeområdet på Grüne Woche
Foto: Vidar Alfarnes

Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøens næringsdelegasjon til Grüne Woche er en viktig og nyttig arena for å bidra med konkrete innspill til regjeringens arbeid på mat- og reiselivsområdet, og en arena for å bygge nettverk. Næringsdelegasjonene til Grüne Woche har over årene diskutert ulike problemstillinger relatert til næringsutvikling og verdiskaping i skjæringspunktet mellom mat og reiseliv.

Torsdag 15 januar klokken 10.30 12.00 arrangeres det en pressebrief og et fagseminar hvor blant annet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2025 kåres. De tre regionale vinnerne Brødrene Freberg, Valdresmeieriet og Galåvolden Gård er tilstede og kjemper om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.

Torsdag har landbruks- og matminister Sandtrøen invitert næringsdelegasjonen til dialogmøte for å diskutere hvordan forbrukere, serveringssteder, reiselivet og det offentlige kan motiveres til å i enda større grad velge norske råvarer. Til næringsdelegasjonen i 2026 har landbruks- og matministeren derfor invitert med aktører som har ulike innfallsvinkler til bruken av norske råvarer. Dialogmøte gjennomføres på den norske ambassaden i Berlin.

Virksomhet / Organisasjon Navn
Norges Bondelag Bjørn Gimming
Norsk Bonde- og Småbrukarlag Tor Jacob Solberg
Norske Reindriftssamers Landsforbund Inge Even Danielsen
Inoasjon Norge Håkon Haugli
Villeplet / Rennsjøen Monika Wessel
Kalnes videregående skole Tommy A Eriksen
Selvstendig næringsdrivende Tine Sundfør
Hurtigruten Syver Nilsen Thorsrud
Gabels hus Oliver Evensen Tekin
Norsk Hjortesenter Jon Anders Stavang
Gladmaten Stine Lillesund
Kvitnes Gård Halvar Ellingsen
Lærlingekompaniet Laila Berge
Vestfold FK Tore Øystein Strømsodd
Ostebygda SA Pål K. Medhus
Røyland Gård Gunnar Sagstuen
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Dette foregår i Felleshuset i Det nordiske ambassadekomplekset i Berlin (Rauchstrasse 1). 
Husk pass eller nasjonalt ID-kort for legitimering.

Fredag 16. januar åpner landbruks- og matministeren den norske standen på Grüne Woche. Her er også Sandtrøens delegasjon til stede sammen med en rekke andre norske gjester fra mat- og reiselivsnæringen.

Landbruks- og matministeren tar seg god tid når han besøker utstillerne på den norske standen. Her er det gode fotomuligheter for pressen.

Lørdag 17. januar deltar Nils Kristen Sandtrøen på det årlige internasjonale landbruks-møtet i Berlin, GFFA, GFFA Homepage - GFFA
Her møtes landbruksministere fra hele verden, og i 2026 er temaet "Water. Harvests. Our Future" utgangspunkt for diskusjonene. GFFA er den ledende internasjonale konferansen om viktige spørsmål for fremtiden til den globale landbruks- og næringsmiddelindustrien. Arrangementet arrangeres for 18. gang parallelt med Grüne Woche i Berlin.

Pressekontakter: 

Landbruks- og matdepartementet
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227

Seniorrådgiver Lotte Brudevoll +47 957 66 169

Innovasjon Norge
Seniorrådgiver Herman Ringstad + 47 480 40 535

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2026

Messe Berlin: Norwegen, Stand nr. 160, hall 8.2,