Presseinvitasjon:
100 års jubileum for Grüne Woche i 2026
Nyhet | Dato: 12.12.2025 | Landbruks- og matdepartementet
I jubileumsåret er det Region Nord (Nordland, Troms og Finnmark) sammen med en utstillerdelegasjon organisert av Hanen som skal representere Norge på den internasjonale mat- og reiselivsmessen Grüne Woche (IGW) i Berlin i januar 2026.
Se utstillerlistene fra
| FINNMARK | Deltaker |
| Rutanord AS | Yuliya Anokhina |
| Ingers Gårdsmat AS | Inger Johanne Larsen |
| Skodi Rein | Grete Marit Sara |
| Qvænbrygg AS | Stian Feldt Didriksen |
| Mannsverk Gård | Ove og Cecilie Mannsverk |
| Kranes Kjøkken AS | Cornelia Mastereid-Nerligjerdet |
| Øverli Gård | Janine Lingnau |
| Kautokeino rein | Per IvanBongo |
| Visit Bugøynes AS | Trond Høiberget |
| 8 seasons | Anette Smuk Buljo |
| Cavzo Safari | Piera Eira |
| Lærer/ kokk Nordkapp VGS | Eva Susanne Ulriksen |
| Elev 1 | Shafera Andersen |
| Elev 2 | Runa Ingeborg Karlsen |
| Innovasjon Norge Arktis (Troms og Finnmark) | Rune Olsen |
| Statsforvalteren i Troms og Finnmark | Liv-Edel Berg |
| NordNorsk Reiseliv AS | Olga Philippenko |
| Finnmark Fylkeskommune | Egil Ørjan Thorsen |
| Sametinget | Cecilie Hansen |
| Innovasjon Norge Arktis (Troms og Finnmark) | Linn-Hege Esjeholm |
| TROMS | |
| Lyngen Reker AS | Victoria Møller |
| Aurora Spirit Distillery | Gjermund Stensrud |
| Tromspotet/ Art Nord AS | Elise Log |
| Pål's Gård | Britt Marthinussen |
| Harstad bryggeri | Tom Dahlberg |
| Sampi Næringshage | Antje Schlecht Vailo |
| Nordlys Rein | Johan Eira/Marja Eira (TØ) |
| Olaåsen Gård | Per Erik Einem |
| Davvi Senter for nordlige folk | Isak Anta Mihkkal Kvitfjell |
| Lærer/ kokk Ishavsbyen VGS | Erik Kjellmann Jæger |
| Elev 1 | Markus Henriksen |
| Elev 2 | Johan K. Olsen |
| Troms Fylkeskommune | Kjetil Helstad |
| NORDLAND | |
| Snille Berghita / Norheim Gård | Anna Green-Hultgren |
| Beiarmat AS | Jørgen Storhaug |
| Beiarlefs AS | Kari Anne Steinåmo |
| 3 Kalver | Dag Solfjeld |
| Noe i Gjære AS | Lise-Kathrin Svartvatn |
| Tørrfisk fra Lofoten | Sara-Emilie Nystad |
| Lofotlam | Beate Bertheussen |
| Handelsstedet Forvik | Hanne B Arntzen |
| Saltfjellet Sami Adventure | Anne Margrethe Oskal |
| Boazovázzi Goahti as | Máret Rávdna Buljo |
| Aernie | Toamma Bientie |
| Lærer/ kokk Narvik VGS | Thomas Holmstrøm |
| Elev 1 | Preben Koster Martinussen |
| Elev 2 | Victoria Vikholt |
| Lærer/ kokk Mosjøen VGS | Veronica Jakobsen |
| Elev 1 | Madeleine Tamlag Kleiven |
| Elev 2 | Ronja-Mari Bonsaksen Noedvoll |
| Nordland Fylkeskommune | Per Theodor Tørrisen |
| Nordland Fylkeskommune | Guro Larsen Brown |
| Statsforvalteren i Nordland | Ingvill Bang |
| Innovasjon Norge Nordland | Johanne Viksaas |
| SVALBARD | |
| Polarevents | Håkon Johnsen |
| Bedrift | Produkt |
| Wettre Bryggeri | Bryggeri |
| Garden Oppheim | Sau-produkter |
| Flatheim Gard | Reiseliv |
| Kråen Gård | Reiseliv, hylleblomssaft, gele fra solbær og rips |
| Eggen Gardsysteri | Ost |
| Lien Gård | Eple-produkter, sider, honning |
| Galåvolden Gård | Ost, marengs, majones, vaffelrøre, egglikør ++ |
| Tingvoll Sider | Sider |
| Marmelkroken | Reiseliv |
| Krogedal Ysteri | Ost |
| Egge Gård | Eplemost, sider, akevitt, brennevin |
| Eiker Gårdsysteri | Ost |
| Beiermat | Ost og kjøtt fra geit og kje |
| Refsnes Matglede | Syltetøy/gele av einegren og rødvintyttebær, salt fra steinsopp, einegren og tyttebær |
| Gangstad Gårdsysteri | Ost |
| Søberg Gård | Reiseliv |
| Bolkesjø Gaard | Reiseliv |
| Mjonøy | Reiseliv |
| Snertingdal Ysteri | Ost |
| NeRø Sideri | Sider |
| Sve Gård | Brennvin og mandelpotet |
Grüne Woche er en av Berlins mest populære forbrukermesser. I 2025 fant 310 000 besøkende veien til Messe Berlin, 1800 journalister fra 26 land var akkreditert, drøyt 60 landbruksministere fra alle verdens kontinenter og et stort antall utenlandske delegasjoner var tilstede på ulike arrangementer de ti dagene messen varte.
Den norske standen og deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som matnasjon, og skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske- og næringsgrenser. Norges deltagelse omfatter norsk representasjon på selve messen, statsrådens næringsdelegasjon og deltagelse fra politisk ledelse på Global Forum for Agriculture and Food (GFFA).
Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøens næringsdelegasjon til Grüne Woche er en viktig og nyttig arena for å bidra med konkrete innspill til regjeringens arbeid på mat- og reiselivsområdet, og en arena for å bygge nettverk. Næringsdelegasjonene til Grüne Woche har over årene diskutert ulike problemstillinger relatert til næringsutvikling og verdiskaping i skjæringspunktet mellom mat og reiseliv.
Torsdag 15 januar klokken 10.30 12.00 arrangeres det en pressebrief og et fagseminar hvor blant annet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2025 kåres. De tre regionale vinnerne Brødrene Freberg, Valdresmeieriet og Galåvolden Gård er tilstede og kjemper om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.
Torsdag har landbruks- og matminister Sandtrøen invitert næringsdelegasjonen til dialogmøte for å diskutere hvordan forbrukere, serveringssteder, reiselivet og det offentlige kan motiveres til å i enda større grad velge norske råvarer. Til næringsdelegasjonen i 2026 har landbruks- og matministeren derfor invitert med aktører som har ulike innfallsvinkler til bruken av norske råvarer. Dialogmøte gjennomføres på den norske ambassaden i Berlin.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dette foregår i Felleshuset i Det nordiske ambassadekomplekset i Berlin (Rauchstrasse 1).
Husk pass eller nasjonalt ID-kort for legitimering.
Fredag 16. januar åpner landbruks- og matministeren den norske standen på Grüne Woche. Her er også Sandtrøens delegasjon til stede sammen med en rekke andre norske gjester fra mat- og reiselivsnæringen.
Landbruks- og matministeren tar seg god tid når han besøker utstillerne på den norske standen. Her er det gode fotomuligheter for pressen.
Lørdag 17. januar deltar Nils Kristen Sandtrøen på det årlige internasjonale landbruks-møtet i Berlin, GFFA, GFFA Homepage - GFFA
Her møtes landbruksministere fra hele verden, og i 2026 er temaet "Water. Harvests. Our Future" utgangspunkt for diskusjonene. GFFA er den ledende internasjonale konferansen om viktige spørsmål for fremtiden til den globale landbruks- og næringsmiddelindustrien. Arrangementet arrangeres for 18. gang parallelt med Grüne Woche i Berlin.
- Online presseakkreditering Accreditation - Grüne Woche (gruenewoche.de)
Pressekontakter:
Landbruks- og matdepartementet
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227
Seniorrådgiver Lotte Brudevoll +47 957 66 169
Innovasjon Norge
Seniorrådgiver Herman Ringstad + 47 480 40 535
Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.
Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2026
Messe Berlin: Norwegen, Stand nr. 160, hall 8.2,