Presseinformasjon

Utenriksministeren leder nordisk utenriksministermøte i Bodø

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er vert når de nordiske utenriksministrene møtes i Bodø 27. juni.

Utenriksministrene fra Danmark, Finland, Island og Sverige deltar i møtet i det såkalte N5-formatet. Norge har formannskapet i N5 i 2022.

– De nordiske landene deler verdigrunnlag og har høy tillit til hverandre. Det er et unikt utgangspunkt i en tid hvor det nordiske samarbeidet aldri har vært viktigere. Vi har mye å diskutere i Bodø, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Aktuelle temaer for møtet er krigen i Ukraina, nordområdene, rettsstat og demokrati, og vern av det multilaterale systemet. Også grønn omstilling vil være et sentralt tema.

– Det gode nordiske samarbeidet om klima og grønn omstilling vil bidra til å styrke fremtidens energisikkerhet og industri i Norden, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Utenriksministrene reiser fra Bodø til Madrid, hvor Natos toppmøte finner sted 29.- 30. juni.

– Finsk og svensk Nato-medlemskap vil være en styrke for Nato, Norden og Norge, og dette møtet kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Jeg ser frem til å møte mine nordiske kolleger i Bodø i oppløpet til Nato-toppmøtet i Madrid neste uke, sier utenriksministeren.

Det vil være et pressetreff etter arbeidslunsjen 27. juni.

Sted: Scandic Havet Hotel, Tollbugata 5, 8006 Bodø.
Tidspunkt: Ca. kl. 15.45. Oppmøte i hotellets resepsjon senest kl. 15.30.

Media som ønsker å delta på pressetreffet må melde seg på via e-post til Mathias Rongved i Utenriksdepartementets kommunikasjonsenhet innen 25. juni kl. 13. E-post: mathias.rongved@mfa.no. Telefon: 97 56 52 58.