Pressemeldinger

Kåre Willoch hedres med begravelse på statens bekostning

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Tidligere statsminister og fylkesmann Kåre Willoch hedres med begravelse på statens bekostning.

Kåre Willoch var statsminister fra 1981 til 1986. Han var stortingsrepresentant for Høyre i åtte perioder, fra 1957 til 1989. Willoch har også vært handelsminister og Høyre-leder, og avsluttet yrkeslivet som fylkesmann i Oslo og Akershus.

Kåre Willoch hedres med begravelse på statens bekostning.
Kåre Willoch hedres med begravelse på statens bekostning. Foto: Line Møller/VG/NTB.

- Det er med sorg vi i dag har fått høre at Kåre Willoch er død. Kåre Willoch satte sitt preg på det politiske Norge som stortingsrepresentant, statsråd, statsminister og fylkesmann, og i flere tiår etterpå som aktiv samfunnsdebattant, statsminister Jonas Gahr Støre.

Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Willochs etterlatte har takket ja til dette. Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

- Willoch var en hardtarbeidende politiker med et oppriktig engasjement for landet sitt og verden utenfor, med vilje og evne til å engasjere seg i nye saker. Med velformulerte argumenter og klare meninger markerte han seg i debatter lenge etter at han ga seg som aktiv politiker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg vil huske ham som en markant og klok politiker. Mine tanker går i dag til Kåre Willochs familie, venner og partifeller i Høyre, statsminister Jonas Gahr Støre.