Koronasituasjonen: Krav om opphold på karantenehotell

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Regjeringen innfører krav om at personer som er i innreisekarantene skal oppholde seg på et karantenehotell i karantenetiden på ti dager. Kravet gjelder ikke for personer som er bosatt i Norge, eller eier bolig eller fritidsbolig i Norge.

– Importsmitte fra utlandet skaper store utfordringer. Det er derfor nødvendig med strengere tiltak. Erfaringene viser at det ikke holder å gjennomføre karantenetiden i private hjem og andre steder hvor det er vanskelige å holde avstand, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Kravet gjelder ikke for personer som er i Norge for å arbeide og som kan dokumentere at arbeidsgiveren har sørget for egnet oppholdssted i karantenetiden.

Ansvaret for å ha karantenehotell vil ligge hos kommunene. Kommunen skal også tilby mulighet til å teste seg under oppholdet på karantenehotellet. Kommunene skal få dekket sine utgifter av staten.

Reglene om hvem som skal være i innreisekarantene etter covid-19-forskriften, er ikke endret. Endringene gjelder hvor karantenetiden skal tilbringes. De nye kravene trer i kraft mandag 9. november 2020.

Forskrift om endring i covid-19-forskriften