Historisk arkiv

Lanseringen av moratoriet er et viktig skritt framover

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Norge gratulerer Indonesias president Susilo Bambang Yudhoyono med signeringen av en instruks om to års stans i utstedelsen av nye konsesjoner for bruk av primærskog og torvmyrer.

- Lanseringen er et viktig steg framover for Indonesia. Indonesia står foran et svært alvorlig utviklingsvalg, og landets innsats for å kombinere målet om økonomisk vekst på 7 prosent og målet om 26 prosent reduksjon av klimagassutslipp innen 2020, er prisverdig, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Den nylig signerte presidentinstruksen om stans i utdelingen av nye konsesjoner (moratoriet) vil bidra til å nå begge disse to målene. Moratoriet vil i seg selv ikke sikre suksess, men er en viktig del av en bredere reform av arealplanleggingen i Indonesia. Resten av reformene Indonesia har forpliktet seg til i intensjonserklæringen, og implementeringen av disse, vil også bli avgjørende. Indonesia jobber med å etablere en spesialenhet for REDD+ med robuste mandater, samt en uavhengig institusjon for overvåkning, rapportering og verifisering av klimagassutslipp.

Les instruksen som etablerer moratoriet her (kun bahasa)

Les pressemeldingen fra den indonesiske presidentens REDD+ Task Force her 

Pressekontakt:
Elisabeth Brinch Sand
Regjeringens klima- og skogprosjekt
Miljøverndepartementet
Email: ebs@md.dep.no,
Tlf: 22245990/93247007

 

Til toppen