Presseinvitasjon

Mæland til EFTA-møte i Genève

Næringsminister Monica Mæland deltar på EFTA-ministermøte i Genève 24. november.

Næringsminister Monica Mæland (H)
Næringsminister Monica Mæland deltar på EFTA-møte Foto: Trond Viken, NFD

Det er Liechtenstein som har formannskapet i EFTA, som er vertskap for det halvårlige ministerrådsmøtet.

- Det blir spennende diskusjoner om høyaktuelle temaer som brexit og frihandelsforhandlinger, sier næringsminister Monica Mæland.

Under toppmøtet vil medlemslandene blant annet diskutere brexit og forhandlingene med partnere som India og Mercosur (tollunion bestående av Brasil, Argentina, Uruguay og Paraguay), samt pågående forhandlinger med Malaysia, Indonesia, Vietnam og Ecuador.

EFTAs ministre møter også Tyrkias økonomiminister, H.E. Nihat Zeybekci, for å diskutere oppdatering av frihandelsavtalen med Tyrkia

Presse som ønsker å dekke besøket kan kontakte kommunikasjonssjef Trond Viken for mer informasjon: E-post: tvi@nfd.dep.no eller mobil 992 18 303.

Program
Fredag 24. november: Ministermøte, inkludert møte med Tyrkias økonomiminister og undertegning av samarbeidserklæring med Moldova.

EFTA-fakta

  • Formannskapet i EFTA går på omgang. Norge hadde sist formannskap våren 2017, og var da vertskap for et ministermøte på Svalbard.
  • Rådet er EFTAs høyeste organ og avgjørelser tas ved enighet.
  • Norge har sammen med medlemsstatene i Det europeiske frihandelsforbund (EFTA) inngått 27 frihandelsavtaler med i alt 38 land.
Til toppen