Matglede med hjortevilt på menyen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

For mange eldre er måltidene dagens høydepunkt. Søndag 9. oktober er det lokal hjort på menyen på institusjoner og for hjemmeboende i Sunnfjord kommune.

– Gratulerer til Sunnfjord kommune som tenker nytt. Lokal hjortevilt på menyen for eldre gir matglede, ivaretar mattradisjoner og kan inspirere kokkelærlinger til å bruke hele dyret, sier landbruks- og matminister Sandra Borch. Her kan andre kommuner  lære av Sunnfjord. Mer lokale råvarer til bruk i offentlige måltider staker ut veien for mer bærekraftig matservering, sier Borch.

Matgledekorpset retter seg mot matfagarbeidere, de som har pleieoppgaver i institusjoner og i hjemmetjenesten, og for de som inspirerer kommuneadministrasjonen til å se sammenhenger mellom innkjøp av mat, kosthold og matglede. 

Lokal fersk råvare på kjøkkenet gir fantastisk middag for eldre og sikrer lokale jegere god avsetting av viltet. Det bidrar også til at mattradisjoner holdes i hevd og gir kokker og lærlinger mulighet til å utforske nedskjæring av vilt.

kokker og lærlinger
Fra v: Aud Slettehaug, Kompetansenettverk lokalmat Vest, Tore Skarstein, kokk i Matgledekorpset Vestland, Marit Hjortung, SFVL og prosjektleder Matgledekorpset, Margrete Aasen-Nitter, lærling ernæringskokk ved kjøkkentjenesten i Sunnfjord, Eirik Solheimsnes Holvik, lærling ernæringskokk ved kjøkkentjenesten i Sunnfjord og Hege Inderberg, enhetsleder kjøkkentjenesten i Sunnfjord. Foto: Statsforvalteren i Vestland