Ministerrådsmøte i Luxembourg

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Statssekretær Astrid Bergmål deltok fredag i justis- og innenriksministermøte i Luxembourg. Konsekvenser av Russlands aggresjon mot Ukraina, migrasjon og Schengen-relevante spørsmål, særlig knyttet til europeisk grenseforvaltning, var blant hovedtemaene.

Statssekretær Astrid Bergmål i et møterom i Luxembourg.
Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Astrid Bergmål, diskuterte aktuelle problemstillinger og bekymringer knyttet til økt migrasjonspress under justis- og innenriksministermøtet i Luxembourg. Foto: Justis- og beredskapsdepartementet Lisensinfo

– Trygghet og beredskap er regjeringens hovedprioritet. Russlands angrepskrig mot Ukraina gir mange ulike utfordringer og problemstillinger som det er viktig å diskutere med andre land. Norge deler grense med Russland, og jeg har blant annet gitt forsikringer om at vi har innført tiltak for å styrke grensekontrollen ved Storskog, og sikkerhet rundt kritisk infrastruktur. Vi følger situasjonen nøye, sier statssekretær Bergmål.

Asyl og migrasjon, og spesielt utviklingen ved Vest-Balkan, ble også diskutert under møtet.

– Det har vært nyttig å diskutere aktuelle problemstillinger og bekymringer knyttet til økt migrasjonspress ved yttergrensene som vi alle må være oppmerksomme på, sier statssekretær Bergmål.