Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Endrede planer for minnesteder etter 22. juli

Regjeringen har besluttet at det nasjonale minnestedet i Hole kommune etter terrorangrepet 22. juli 2011 skal etableres ved Utøyakaia.

Siden minnestedet i Hole nå får en ny lokalisering, vil det også bli startet en ny prosess for et minnested i Regjeringskvartalet.

Opprinnelig var planen at minnestedene i Hole kommune og i regjeringskvartalet skulle ha en sammenheng og utarbeides av samme kunstner. Stein fra minnestedet i Hole skulle brukes i både midlertidig og permanent minnested i regjeringskvartalet.

Kulturdepartementet har som følge av regjeringens beslutning varslet KORO om at deres oppdrag med minnestedene avsluttes og at kontrakten med Jonas Dahlberg Studio om utforming av minnestedene i Hole og Oslo må sies opp. Dersom Dahlberg selv ønsker det, er det åpnet for at han eventuelt kan trekkes inn i det videre arbeidet med minnestedene.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil raskt sende et oppdragsbrev til Statsbygg. Utformingen vil ikke først og fremst være en kunstnerisk utsmykning, men mer en utforming av landskapet på Utøyakaia, med en ramme for ro og ettertanke. Statsbygg vil håndtere dette gjennom en anskaffelsesprosess.

Se også pressemelding om det nasjonale minnestedet ved Utøyakaia fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Til toppen