Møte mellom Norges og Canadas statsminister

Statsminister Jonas Gahr Støre møtte Canadas statsminister Justin Trudeau i Montreal lørdag. De snakket blant annet om konsekvensene av krigen i Ukraina, klimakrisen og samarbeidet i Arktis.

Statsminister Jonas Gahr Støre og Canadas statsminister Justin Trudeau møttes i Montreal i forbindelse med konferansen Global Progress Action,.
Statsminister Jonas Gahr Støre og Canadas statsminister Justin Trudeau møttes i Montreal i forbindelse med konferansen Global Progress Action. Foto: Anne Kristin Hjukse / Statsministerens kontor

Statsminister Jonas Gahr Støre er i Canada på konferansen Global Progress Action, hvor statsminister Trudeau er vert. Støre hadde også et bilateralt møte med sin canadiske kollega under konferansen. Samtalen foregikk både på engelsk og fransk.

Canada er en nær alliert og en viktig samarbeidspartner i Arktis. Derfor er jeg glad for å komme hit og snakke om de store utfordringene vi må løse sammen. De store utfordringene knyttet til klima, energi og ny teknologi må vi løse på tvers av landegrensene, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

De to statsministrene diskuterte også den økonomiske situasjonen. Folk både i Canada og Norge opplever høy prisvekst og stigende renter.

Denne situasjonen krever gode politiske svar både globalt, nasjonalt og lokalt, sier Støre.

Støre og Trudeau snakket også om krigen i Ukraina, og konsekvensene av den – både i Ukraina og i resten av verden.

Vi vil støtte Ukraina så lenge det er behov for det, sier Jonas Gahr Støre.