Næringsministeren til Rjukan

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Hydrogen, grønt industriløft og eksportstrategi er blant temaene når næringsminister Jan Christian Vestre besøker Rjukan tirsdag 22. mars.

– Rjukan kan kalles den elektrokjemiske industriens nasjonale vugge og jeg gleder meg til å besøket et område med en industrihistorie med direkte bånd til et av mine store forbilder, Sam Eyde. Det blir veldig interessant å høre om mulige fremtidsplaner for grønne næringer som hydrogen, i området. Hydrogen er et av flere satsingsområder i regjeringens arbeid med grønt industriløft, hvor vi ønsker å bidra til jobbskaping, øke eksporten og kutte utslipp, sier næringsminister Jan Christian Vestre i forbindelse med besøket.

Næringsministeren tilbringer dagen på Rjukan og får blant annet med seg orientering om grønn industriutvikling og satsing på hydrogen, bedriftsbesøk hos Bilfinger, Hima Seafood og AssistCo samt omvisning på Tungtvannskjelleren under besøket.

Program 22. mars

11.00 Møte med Norsk Industri, Aker Clean Hydrogen og Siva

12:30  Møte med ordfører, Tinn kommune og Rjukan Næringsutvikling Rjukan Admini

13.00  Omvisning Hydroparken
Rjukan Næringspark

13.45  Bedriftsbesøk: Bilfinger
Rjukan Næringspark

14.40  Norsk Industriarbeidermuseum - Omvisning Tungtvannskjelleren, Vemork

16.00  Bedriftsbesøk: Hima Seafood
Svadde Industriområde

16.30  Bedriftsbesøk: AssistCo
Svadde Industriområde

 

Kontaktperson
Presse som vil dekke programmet til statsråden kan ta kontakt med kommunikasjonsseksjonen i NFD v/Tonje Nermark på 467 78 409 eller tonje.nermark@nfd.dep.no