Presseinvitasjon:

Næringsministeren til tysk-norsk hydrogenforum i Hamburg 13. juni

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Næringsminister Jan Christian Vestre deltar på tysk-norsk hydrogenforum i Hamburg mandag 13. juni. Han vil også under besøket møte næringsliv og representanter fra nord-tyske delstater.

– Norge og Tyskland er i gang med arbeidet med et industrielt partnerskap for grønn industri, havvind, hydrogen og karbonfangst og -lagring. Hydrogen kan spille en nøkkelrolle på veien til et lavutslippssamfunn, og er en viktig del av vårt industrielle partnerskap med Tyskland. Da er det helt avgjørende at norsk og tysk næringsliv finner gode arenaer for samarbeid, sier næringsminister Jan Christian Vestre, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Tysk-norsk hydrogenforum arrangeres av Innovasjon Norge i samarbeid med Hamburg by. Forumet samler politikere fra de nord-tyske delstatene, virkemiddelaktører og representanter fra næringslivet og akademia for diskusjoner om hvordan man kan utvikle et felles marked for hydrogen. Det er første gang forumet arrangeres.

Se programmet for hydrogenforumet her

Næringsministeren starter dagen med å møte Isar Aerospace. Selskapet signerte i fjor en 20-års avtale om oppskytning av satellitter fra Andøya. Vestre vil i tillegg møte tyske og norske bedrifter og ha bilaterale møter med representanter fra de nord-tyske delstatene for å diskutere grønn industriell omstilling og samarbeidsmuligheter.

Kontakt:

Presse som ønsker å følge programmet kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Yngve Angvik som er med på reisen. Telefon 459 56 199, e-post Yngve.Angvik@nfd.dep.no