Presseinvitasjon:

Nordisk ministerråd for klima og miljø

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

De nordiske klima- og miljøministerene er samlet i Oslo for å diskutere felles saker relevante for den internasjonale miljøagendaen. Egne skipsfartskorridorer for utslippsfri skipsfart mellom landene i Norden er en av sakene ministrene skal diskutere.

Det nordiske ministermøtet om klima og miljø vil finne sted i Den Norske Opera tirsdag 3. mai. Det legges opp til at presse kan avtale intervjuer på Operataket fra klokken 12.

Presse som er interessert i å møte bes kontakte presseansvarlig:

Martin Lerberg Fossum
Tlf: +47 468 19 812
Epost: mlf@kld.dep.no

De nordiske ministrene vil diskutere flere agentapunkter relevante for regionens arbeid i internasjonale forhandlinger. Blant annet vil landene diskutere hvordan Norden skal følge opp Clydebank-erklæringen fra klimatoppmøtet i Glasgow i 2021 og muligheten for å opprette grønne skipsfartskorridorer for utslippsfri skipsfart mellom landene i Norden.

Et annet viktig agendapunkt er kommende forhandlingene om en ny, global biodiversitetsavtale i Kunming (COP15). De Nordiske ministrene vil også diskutere samarbeid mot klimatoppmøtet COP27 i november.

Andre agendapunkt vil være internasjonalt samarbeid mot plastforurensing, arbeidet for et internasjonalt vitenskapspanel for farlige kjemikalier og jubileumsmarkeringen av det første internasjonale miljømøtet i Stockholm 1972.