Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Nordsjøsamarbeid om vindkraft til havs

Statssekretær Liv Lønnum diskuterte internasjonalt samarbeid om vindkraft til havs på ministermøtet North Seas Energy Cooperation i Esbjerg, Danmark 20. juni.

'
Liv Lønnum besøkte dansk vindindustri under ministermøtet North Seas Energy Cooperation i Esbjerg, Danmark 20. juni. Foto: OED

Dagen startet med besøk til Vattenfall i deres kontrollsenter for vindkraft og en båttur i industriområdet rundt Esbjerg. 

Ministermøtet markerte det sluttførte arbeidsprogrammet fra 2016 og tok for seg resultatene som er oppnådd de tre siste årene. Ministermøtet ble avholdt i forbindelse med North Seas Energy Days. Det ble også avholdt en konferanse for industrien, med deltakelse fra flere store aktører.

Lønnum var også tilstede på høynivådebatten med industrien. 

— Det har vært spennende å besøke Esbjerg og dansk vindindustri. Danske selskaper leder an innen vindkraft til havs, men dette er også et marked som kan by på store muligheter for norske bedrifter, spesielt innen flytende vindkraft. Norge kan bygge på unik erfaring fra olje- og gassnæringen, skipsfart, verftsindustri og fornybar energi, sier Lønnum.

Se mer informasjon om konferansen og møtet på nettsiden til North Seas Energy Days.

Til toppen