Norge får 100.000 ekstra Moderna-doser

Informasjon om koronasituasjonen endrer seg raskt og kan derfor være utdatert. 

Sjekk temasiden Koronasituasjonen for siste nytt fra regjeringen, eller Helsenorge.no for oversikt over råd og regler om koronaviruset.

Gjennom EU-samarbeidet får Norge kjøpe ytterligere 100.000 ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Bulgaria ikke lenger har behov for dem.

Dosene kommer i tillegg til de over 1,35 millioner dosene vi den siste måneden har fått ekstra fra enkelte land i Øst-Europa, herunder Polen. Det er forventet at de 100.000 dosene vil hentes i Bulgaria på fredag. De vil deretter bli fordelt ut til kommunene i uke 35 sammen med det resterende volumet av vaksiner fra avtalen med Polen. Takket være samarbeidet med blant andre Bulgaria og Polen vil vi nå se en betydelig framdrift i det norske vaksinasjonsprogrammet.

- Jeg er glad for denne nye avtalen. Den er nok godt et eksempel på hvordan samarbeid på tvers av landegrensene gjør at vi kan bekjempe pandemien raskere, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Disse dosene er en del av EUs felles innkjøpsordning.

Norge har fått følgende ekstra doser gjennom EU-samarbeidet den siste måneden ut over de 100.000 dosene vi nå får fra Bulgaria: