Ny flyplass i Mo i Rana: Klart for oppstart av forberedende anleggsarbeider

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

– Nå er vi for alvor i gang med ny flyplass i Mo i Rana. Signeringen av de tre første kontraktene er på plass, og ESA har godkjent offentlig støtte til ny flyplass. Dette er gode nyheter og betyr at forberedende anleggsarbeid kan starte til høsten. Luftfarten spiller en helt spesiell og viktig rolle i Nord. Det er bra både for folk og næringsliv at Avinor og entreprenørene snart kan markere første spadetak, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det er to viktige milepæler som nå er på plass, slik at oppstart av byggearbeidet kan starte til høsten:

23. juni 2022 fattet ESA vedtak om godkjenning av offentlig støtte til bygging av ny lufthavn. Vedtaket kan leses her (pdf).

Avinor har tildelt de tre første kontraktene. De gjelder anleggsveier, utslippsledning og samspillsrigg. Tidligere i år har Samferdselsdepartementet gitt Avinor konsesjon for etablering og drift av lufthavnen.

– Dette har vært en lang prosess, men jeg er glad for den fremdriften vi når ser. Ny lufthavn i Mo i Rana vil bety mye både for reisetilbudet og verdiskapningen i hele Helgelandsregionen, sier samferdselsminister Nygård.