Ny nestleder i styret i Helse Nord RHF

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Helse- og omsorgsministeren har i dagens foretaksmøte valgt Rune Rafaelsen til ny nestleder i styret for Helse Nord RHF.

Rafaelsen erstatter med dette Inger Lise Strøm som valgte å trekke seg fra styret 16. april i år. Rafaelsen sitter allerede i styret, og valget bidrar til å skape kontinuitet i en krevende periode for helseregionen.

Rune Rafaelsen er tidligere ordfører i Sør-Varanger kommune og var leder for Barentssekretariatet frem til 2015. Han har bred erfaring innen politikk og samfunnsliv og et omfattende nettverk i regionen, og er derfor godt rustet til vervet som styrets nestleder.

– Jeg er svært godt fornøyd med at Rune Rafaelsen tar på seg denne oppgaven. Samtidig vil jeg rette en takk til Inger Lise Strøm for det arbeidet hun har lagt ned for Helse Nord. Hun har gitt et viktig bidrag til styrets arbeid både som styrets nestleder og i en periode som fungerende styreleder, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Inger Lise Strøm har vært styremedlem i Helse Nord siden 2008 og har vært en viktig kontinuitetsbærer i styret i helseregionen.