Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny rapport om internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper

I 2016 var den internasjonale omsetningen til norske oljeserviceselskaper på 132 milliarder norske kroner. Dette er en nedgang på 31 prosent fra 2015 til 2016, og sammenfaller med en aktivitetsnedgang i petroleumsindustrien globalt i samme periode.

Rystad Energy har siden 2012 levert rapporten "Internasjonal omsetning fra norske oljeserviceselskaper" til Olje- og energidepartementet. 

-Selv om vi nå ser en markant nedgang fra 2015, er 132 milliarder kroner fortsatt et svært høyt tall. Årene frem til 2014 var preget av en voldsom oppgang for norske leverandører både her hjemme og internasjonalt. Den historien må vi ha med oss når vi nå ser en nedgang, sier olje- og energiminister Terje Søviknes.

Statistikken er basert på Rystad sin database med over 1100 oljeserviceselskap hvor 315 har internasjonal omsetning som definert i denne rapporten. Totalomsetningen for norske oljeserviceselskap i 2016 var 378 milliarder norske kroner, som gir en internasjonal andel på 35 prosent. 

 - Selv om det er utsikter til et krevende internasjonalt marked også i år og neste år, er det positive tegn i de fleste regioner, og norsk leverandørindustri er fortsatt verdensledende innenfor mange områder, sier olje- og energiminister Søviknes.

 I 2016 var Storbritannia, Brasil og USA landene med høyest omsetning for norske leverandører (henholdsvis 25, 19 og 11 milliarder norske kroner).

Lenke til rapporten

An English summary of the report is available here.

Til toppen