Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ny veiledning om forsyningsforskriften

Veiledning til virkeområdet for forsyningsforskriften og oppdatering av veilederen til anskaffelsesforskriften

Departementet har utformet veiledning til reglene om virkeområdet i forskrift om innkjøpsregler i forsyningssektorene (forsyningsforskriften). Veiledningen er publisert på departementets sider om offentlige anskaffelser. Etter at ny forsyningsforskrift trådte i kraft 1. januar 2017 har departementet fått en rekke spørsmål fra oppdragsgivere og leverandører om hvilke oppdragsgivere og hvilke kontrakter som nå er omfattet av forsyningsforskriften. Departementet håper at den nye veiledningen kan gjøre det lettere å gjøre disse vurderingene.

 

Departementet har i utformingen av veiledningsteksten fått bistand av referansegruppen for veiledning til reglene i forsyningsforskriften. Referansegruppen består av representanter fra Asker kommune, Avinor, Berngaard/Sandbek Advokatfirma, Borg Havn, Difi, KS, KS Bedrift, Inventura, NSB, Pacta Advokatfirma og Statnett.

 

Departementet planlegger å utarbeide og publisere ytterligere veiledningstekster til reglene i forsyningsforskriften etter hvert. Tekstene vil bli samlet i en egen veileder til reglene i forsyningsforskriften.

 

Departementet mottar gjerne innspill og kommentarer til veiledningen. Aktuelle eksempler er særlig velkomne.

 

Departementet gjør samtidig oppmerksom på at veilederen til reglene om offentlige anskaffelser (anskaffelsesforskriften) har blitt oppdatert. Oppdatert versjon med kort beskrivelse av de foretatte endringene kan finnes her. Ved oppdateringer av veilederen vil gamle versjoner av veilederen legges ut på en egen nettside.

Til toppen