Offisielt fra statsråd 22. januar 2004

Offisielt fra statsråd

Ekstraordinært statsråd ble holdt på Oslo slott 22. januar 2004. Følgende vedtak offentliggjøres:

Kronprinsregenten meddelte:

”Det er en stor glede for meg å kunne fortelle at Kronprinsessen og jeg har fått en datter. Fødselen fant sted onsdag 21. januar 2004 klokken 09.13.

I samråd med Hans Majestet Kongen har vi bestemt at hun skal hete Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra, og jeg vil be om Statsrådets tilslutning til det.

Med Statsrådets bifall vil navn og fødselstid i samsvar med Grunnlovens § 6 bli meddelt det 148. ordentlige Storting i dag.”

Statsministeren fremførte på Statsrådets vegne Regjeringens lykkeønskninger og uttalte:

”Det er med stor glede Regjeringens medlemmer har mottatt meddelelsen fra Deres Kongelige Høyhet om at Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit har født en datter. Vi ber om å få bære frem våre hjerteligste lykkeønskninger til barnets foreldre og Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja. Det er en stor nasjonal begivenhet at det er født en arving til Norges trone og at arvefølgen i et nytt slektledd er sikret. Fødselen er en historisk begivenhet, siden det er første gang en datter av Norges kronprinspar blir født som tronarving. Den nye prinsesse vil bli møtt med folkets gode ønsker. Vi uttrykker håp om at hun må bli til glede for sine foreldre og sin familie, og at hun må vinne en plass i folkets hjerter”.

Statsministeren ga på Regjeringens vegne tilslutning til det foreslåtte navn.

 (Pressemelding)