Opphever reiserådet for Sri Lanka

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Utenriksdepartementet opphever reiserådet som frarådet alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige. Sikkerhetssituasjonen på Sri Lanka er nå mer stabil og unntakstilstanden ble opphevet 18. august.

Reiserådet ble innført 11. mai som følge av voldelige demonstrasjoner, portforbud og unntakstilstand i flere deler av landet.

Protester kan fremdeles forekomme, men omfanget er betydelig mindre.

Selv om sikkerhetssituasjonen er noe bedret, er det fortsatt utfordringer knyttet til forsyning av drivstoff og medisiner på Sri Lanka. Nordmenn som planlegger å reise til Sri Lanka oppfordres til å ta med nødvendige medisiner, og forsikre seg om at hotell og transport har tilgang på nok drivstoff  under oppholdet. Vi anbefaler at du følger utviklingen tett og gjør grundige vurderinger av egen sikkerhet. Sørg for at du har tilstrekkelig reiseforsikring.

Generelt anbefaler vi alle norske borgere som planlegger en reise å laste ned appen Reiseklar. Her finner du oppdatert informasjon om rundt 200 land. Vi anbefaler videre at du registrerer reisen din i appen slik at du kan motta viktige meldinger fra norske myndigheter.