Deltar på klimamøte i Berlin

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Statssekretær Sigrid Hagerup Melhuus deltar på et klimamøte (Petersberg-dialogen) 18. - 19. juli i Berlin. Vertskap er Tyskland og det egyptiske formannskapet for klimakonferansen i høst (COP 27).

FNs generalsekretær António Guterres, Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og Egypts president Abdel Fattah al-Sisi er blant innlederne på møtet. 

- Vi trenger mer framgang i internasjonalt klimasamarbeid. Økt innsats er eneste svar på vitenskapens budskap om hvordan klimaet endrer seg. Sommerens hetebølge i Europa gir oss en påminnelse om hvor viktig det er med framgang, sier statssekretær Sigrid Hagerup Melhuus.

Viktige saker blir oppfølging av resultatene fra klimatoppmøtet Glasgow, blant annet behov for økt innsats på klimatilpasning, tap og skade og utslippsreduksjoner. Finansiering og støtte vektlegges av det egyptiske formannskapet.

- Gjennomføring av tidligere mål og initiativer må gå hånd i hånd med økte ambisjoner på utslippsreduksjoner og klimatilpasning. Vi trenger også mer klimafinansiering. Norge bidrar aktivt, men her trenger vi at hele verden gjør mer, sier statssekretær Sigrid Hagerup Melhuus.