Pilegrimsvandring med landets største medier

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Kulturministeren hadde 15. oktober med seg redaktører fra de fleste av landets største medier til en vandring fra synagoge til moské. Underveis var følget også innom Trefoldighetskirken.

Pilegrimsvandrerne i synagogen i Oslo.
Pilegrimsvandrerne i synagogen i Oslo. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

Initiativet til en slik vandring kom etter at kulturministeren denne sommeren var på pilegrimsvandring med religiøse ledere, samfunnsdebattanter og unge mennesker av ulik religiøs tro. Med bakgrunn i vandringen utfordret sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes kulturministeren til å nettopp invitere med seg sjefredaktørene i norske medier til en slik vandring for å øke kunnskapsnivået i norske medier om tro og livssyn.

Pilegrimsvandrerne Knut Refstad, Helge Simonnes, Thorhild Widvey og Anne Sender utenfor den russisk-ortodokse menighetet Hellige Olgas menighet i Akersveien.
Knut Refstad, Helge Simonnes, Thorhild Widvey og Anne Sender foran den russisk-ortodokse menigheten Hellige Olgas menighet i Akersveien. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

På vandringen deltok mange av redaktørene for landets største medier i tillegg til deltakerene fra den tverreligiøse pilegrimsvandringen sommeren 2015.

Deltakere på pilegrimsvandringen går gatelangs.
Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

Underveis var det forberedte innlegg og invitasjon til debatt om spørsmål og  tema som "Er norske redaktører/journalister for dårlige til å dekke tros- og livssynsfeltet?", "Religion i mediene – omstridt og oversett?", samt tros- og livssynssamfunnenes erfaringer med media. 

Torry Pedersen, Haavar Simon Nilsen, Kjetil Wiedsvang og Thor Gjermund Eriksen.
Fremste rekke fra venstre: Torry Pedersen, Haavar Simon Nilsen, Kjetil Wiedsvang og Thor Gjermund Eriksen. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet
Kulturminister Thorhild Widvey i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat.
I moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Foto: Hanne Gjørtz / Kulturdepartementet