Historisk arkiv

Pilegrimsvandring med landets største medier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturministeren hadde 15. oktober med seg redaktører fra de fleste av landets største medier til en vandring fra synagoge til moské. Underveis var følget også innom Trefoldighetskirken.

Pilegrimsvandrerne i synagogen i Oslo.
Pilegrimsvandrerne i synagogen i Oslo. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

Initiativet til en slik vandring kom etter at kulturministeren denne sommeren var på pilegrimsvandring med religiøse ledere, samfunnsdebattanter og unge mennesker av ulik religiøs tro. Med bakgrunn i vandringen utfordret sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes kulturministeren til å nettopp invitere med seg sjefredaktørene i norske medier til en slik vandring for å øke kunnskapsnivået i norske medier om tro og livssyn.

Pilegrimsvandrerne Knut Refstad, Helge Simonnes, Thorhild Widvey og Anne Sender utenfor den russisk-ortodokse menighetet Hellige Olgas menighet i Akersveien.
Knut Refstad, Helge Simonnes, Thorhild Widvey og Anne Sender foran den russisk-ortodokse menigheten Hellige Olgas menighet i Akersveien. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

På vandringen deltok mange av redaktørene for landets største medier i tillegg til deltakerene fra den tverreligiøse pilegrimsvandringen sommeren 2015.

Deltakere på pilegrimsvandringen går gatelangs.
Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet

Underveis var det forberedte innlegg og invitasjon til debatt om spørsmål og  tema som "Er norske redaktører/journalister for dårlige til å dekke tros- og livssynsfeltet?", "Religion i mediene – omstridt og oversett?", samt tros- og livssynssamfunnenes erfaringer med media. 

Torry Pedersen, Haavar Simon Nilsen, Kjetil Wiedsvang og Thor Gjermund Eriksen.
Fremste rekke fra venstre: Torry Pedersen, Haavar Simon Nilsen, Kjetil Wiedsvang og Thor Gjermund Eriksen. Foto: Elisabeth Fjørtoft / Kulturdepartementet
Kulturminister Thorhild Widvey i moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat.
I moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. Foto: Hanne Gjørtz / Kulturdepartementet