- Norge øker støtten til Jemen

- Den humanitære situasjonen i Jemen er katastrofal, slår utenriksminister Børge Brende fast og legger til: - 80 prosent av befolkningen trenger humanitær bistand, og situasjonen blir stadig verre.

- Derfor øker vi støtten til Jemen med 25 millioner kroner. Den humanitære nødhjelpen skal gis til Verdens matvareprograms arbeid. Krigen i Jemen rammer sivilbefolkningen hardt og brutalt. Det er enorme behov for mat og humanitær bistand, fremholder Brende

Skoler, sykehus og viktig infrastruktur er bombet og ødelagt. Tall fra FN viser at mer enn 14 millioner jemenitter trenger matbistand og at to millioner er underernærte. 370.000 jemenittiske barn lider av akutt og alvorlig underernæring.

- Alle deler av samfunnet er rammet av krigen og krisen, men matsikkerhetssituasjonen er særlig kritisk. FN har advart om at krisen er i ferd med å utvikle seg til hungersnød, sier Brende.

FN lanserte i august en revidert nødhjelpsappell for Jemen. Målet med appellen er å kunne gi 12,6 millioner mennesker humanitær assistanse.

- I løpet av 2016 vil Norge bidra med totalt 85 millioner kroner i humanitær bistand til Jemen. Matsikkerhet er en hovedprioritering for den norske støtten. I tillegg til FNs matvareprogram er Røde Kors, Redd Barna, Flyktninghjelpen og FNs nødhjelpsfond (Cerf) våre viktigste partnere, slår utenriksminister Brende fast.

Til toppen