Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Innspillsmøte om virkemidlene for forskning og innovasjon

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møter mandag 28. januar aktører, bedrifter, interesseorganisasjoner og fagforeninger. De skal gi innspill til gjennomgangen av det næringsrettede virkemiddelapparatet (se faktaboks nederst i saken).

- Dette er et av de viktigste politiske prosjektene mine som næringsminister. Dersom vi skal være i stand til å bygge et bærekraftig velferdssamfunn må vi sørge for at pengene vi gir til innovasjon og utvikling i bedriftene brukes på en mest mulig effektiv måte, sier Røe Isaksen. 

I september lyste Nærings- og fiskeridepartementet og Finansdepartementet ut oppdraget med å kartlegge blant annet bedriftenes behov, se på overlapp mellom aktørene og ordningene, og foreslå tiltak. Deloitte har fått oppdraget med Oxford Research og Menon Economics som underleverandører. Konsulentenes arbeid utføres i 2019.

- Regjeringens mål er at Norge skal bli et av de mest innovative landene i Europa. Derfor er jeg opptatt av at virkemidlene for forskning og innovasjon skal virke så bra som overhodet mulig, sier næringsministeren.

Innspillsmøtet blir holdt i Deloittes lokaler i Dronning Eufemias gate klokken 10:15 -11:45 mandag 28. januar. Etterpå blir det servert enkel lunsj og det blir gitt mulighet for å komme med ytterligere innspill.

Pressen er velkommen til å delta fra klokken 11:30. Da vil næringsministeren oppsummere møtet. Presse som ønsker å delta må gi beskjed på forhånd, og bes møte senest klokken 11:15 i resepsjonen. Husk pressekort eller ID.

Si din mening

Hvordan kan systemet bli bedre og tilbudet til bedriftene treffe så godt som mulig? Gi innspill på www.regjeringen.no/vmg

Fakta: Hva er det næringsrettede virkemiddelapparatet?

  • Det næringsrettede virkemiddelapparatet er institusjoner og ordninger som gjennom pengetilskudd, lån, testfasiliteter og rådgiving bidrar til økt verdiskaping i næringslivet.
  • Gjennomgangen gjelder både store og små aktører.
  • Viktige aktører er Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA. 
  • Nærings- og fiskeridepartementet står ansvarlig for arbeidet i samarbeid med andre departementer.
  • Konsulentene gjennomfører sitt arbeid i løpet av 2019. Hele arbeidet skal være avsluttet i løpet av 2020.
Til toppen