Presseinvitasjon: Justisministeren og fiskeriministeren reiser til Troms søndag 02. april

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Justis- og beredskapsminister Emilie Mehl (Sp), fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i tillegg til landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) reiser søndag 2. april til Troms etter at påsken har startet på verst tenkelig måte, med fire alvorlige skredulykker hvor fire personer er omkommet.

Statsrådene møter ordførerne fra de berørte kommunene, og deretter hjelpemannskapet. Flere steder er evakuert, etter stor innsats fra lokale myndigheter, hjelpemannskaper og frivillige. Disse gjør en uvurderlig innsats i redningsarbeidet, ofte med fare for eget liv.

Farenivå rødt er en sjelden og ekstrem situasjon, med overhengende fare for at liv går tapt. Det er rødt farevarsel flere steder i landet, og det er derfor svært viktig å følge råd fra myndigheter og hjelpekorps om ikke å ta seg ut til områder med farevarsel.

Justis- og beredskapsdepartementet følger situasjonen tett.

Program søndag 2. april

16.00 Møte med ordførere fra de berørte kommunene i Lyngen rådhus.

17.30 Møte med hjelpemannskaper i Lyngen rådhus.

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) og landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) vil være tilgjengelig for pressen etter møte med hjelpemannskapet.

Pressekontakt for justis- og beredskapsminister Emilie Mehl: 

Merete Romestrand, senior kommunikasjonsrådgiver, telefon: 47 62 13 62, e-post: Merete.Romestrand@jd.dep.no