Presseinvitasjon: Næringsminister Jan Christian Vestre til Brussel 11.-12. mai

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Regjeringen har tatt initiativ til et grønt industrielt partnerskap med EU for å posisjonere norske bedrifter inn mot markedsmulighetene som ligger i det grønne skiftet i Europa.

Portrett av Jan Christian Vestre
Foto: NFD

Partnerskapet skal nå fylles med mer innhold. Det er stor velvilje fra begge sider og en rekke initiativer er allerede satt i gang.

– Nå jobber vi videre sammen med EU for å strukturere samarbeidet ytterligere. Jeg reiser derfor til Brussel for å møte Vise-president Maroš Šefčovič. Han har det overordnede ansvaret for batterisatsningen til Europakommisjonen, og batterier vil være et av hovedtemaene for dette besøket. Han er også ansvarlig for oppfølging av EØS-landene. Jeg skal også møte Thierry Breton, som er kommissær for industri og det indre marked. Det grønne industripartnerskapet vil være tema i samtalen med han, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Presse som ønsker å dekke hele eller deler av besøket kan ta kontakt med fungerende kommunikasjonssjef Camilla Pettersen, +47 95 10 50 64, camilla.pettersen@nfd.dep.no

Program, med forbehold om endringer:

Onsdag 11. mai:

 • 17:30 – 18:00: Møte med Kommissær Thierry Breton.
  Sted: Kommisjonen, Berlaymont

Torsdag 12. mai:

 • 10:00 – 10:45: Møte med Vise-president og kommissær for mellominstitusjonelle forbindelser og fremsyn, kommissær Maros Šefčovič.
  Sted: Kommisjonen, Berlaymont

 • 11:15 – 12:00: Møte med Diego Pavia i EIT InnoEnergy.
  Sted: Norges Hus

 • 12:30 – 13:30: Lunsj og orientering ved Georg Riekeles.
  Sted: Norges Hus

 • 13:45 – 14:30: Møte med MEP Mohammed Chahim.
  Sted: Norges Hus

 • 16:00 – 18:00: Åpning av Innovasjon Norges kontor på Norges Hus.
  Sted: Norges Hus