Presseinvitasjon: Strømnettutvalget legger frem utredning om utviklingen av strømnett i Norge

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Olje- og energiminister Terje Aasland mottar tirsdag 14. juni Strømnettutvalgets offentlige utredning om utvikling av strømnett i Norge.

Nett-tv Strømnettutvalget legger frem utredning om utviklingen av strømnett i Norge

Se sendingen her

Se sendingen her

Tid: Tirsdag 14. juni klokken 09.00, dørene åpnes 08.30 (ta med gyldig pressekort og ID)

Sted: Auditoriet, R5, Akersgata 59, Oslo

 

Strømnettutvalgets leder Nils Kristian Nakstad legger fram utvalgets hovedkonklusjoner, før han overleverer utredningen til olje- og energiminister Terje Aasland. Deretter åpnes det for spørsmål fra media.

- Vi trenger et sterkt og robust strømnett i Norge, slik at vi kan bringe den fornybare kraften vår til de som trenger den. Da er det viktig å få til raskere nettutbygging. Strømnettutvalget har blant annet vurdert grep for å redusere tiden det tar å utvikle og konsesjonbehandle nettanlegg, og jeg ser fram til å ta imot denne utredningen, sier olje- og energiminister Terje Aasland. 

Vi ber om at redaksjoner som ønsker å delta på pressekonferansen melder seg på ved å sende en e-post til kommunikasjonsrådgiver Ingrid Lønrusten Rogstad på ilr@oed.dep.no.

Pressekonferansen blir filmet av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og kan følges direkte på regjeringen.no og Facebook. Opptaket er tilgjengelig begge steder i etterkant.

 

Strømnettutvalget ble opprettet i juni 2021 og har vært ledet av administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Utvalget har særlig vurdere tre overordnede temaer:

  • Tiltak for å redusere tiden det tar å utvikle og konsesjonsbehandle nye nettanlegg.
  • Prinsipper for å ivareta en samfunnsøkonomisk utvikling av strømnettet i en tid med stor usikkerhet om forbruksutviklingen.
  • Mulige forbedringer i systemet med tilknytningsplikt.

Se utvalgets mandat her.

Mer info om utvalget kan leses på utvalgets eget nettsted her.

 

Pressekontakter for olje- og energiministeren er kommunikasjonssjef Arvid Samland, telefon 93 05 14 58, e-post arvid.samland@oed.dep.no og kommunikasjonsrådgiver Ingrid Lønrusten Rogstad, telefon 93 48 92 25, e-post ilr@oed.dep.no.