Nyheter

Prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Statsministerens kontor

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

HKH prinsesse Ingrid Alexandra besøkte Statsministerens kontor torsdag, i anledning myndighetsdagen 21. januar. Tronarvingen fikk en orientering om arbeidet i regjeringen og på kontoret.

Statsminister Jonas Gahr Støre og prinsesse Ingrid Alexandra utenfor Statsministerens kontor.
Statsminister Jonas Gahr Støre og prinsesse Ingrid Alexandra utenfor Statsministerens kontor. Foto: Ingrid B. Myklebust/Statsministerens kontor

Den store, offisielle feiringen av 18-årsdagen er utsatt til smittesituasjonen gjør det mulig med store arrangementer.

– Prinsessen er vår første kvinnelige tronarving etter at Norge ble et selvstendig monarki i 1905. Hennes myndighetsdag er en merkedag i norsk historie. Prinsessen vil nå etter hvert få flere representasjonsoppgaver, og i dag har vi på Statsministerens kontor vært med på å gi henne noe av bakgrunnskunnskapen hun trenger i sitt arbeid, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

I tillegg til statsministeren deltok justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), stabssjef på Statsministerens kontor Kristine Kallset og den administrative ledelsen under prinsessens besøk. Hun fikk blant annet vite hvordan regjeringen arbeider for å komme fram til sine beslutninger, om forholdet mellom regjeringen og Stortinget og hvordan arbeidsdagen til en statsråd ser ut.

Tidligere på dagen besøkte prinsesse Ingrid Alexandra Stortinget og Høyesterett. Hun har dermed fått en innføring om alle de tre statsmaktene - den lovgivende, utøvende og dømmende makt -  og forholdet mellom dem.

– Vi har en flott prinsesse som nå blir 18 år. Hun er veldig hyggelig å møte og spennende å lytte til. Hun var interessert og stilte mange spørsmål. Jeg tror hun vet veldig godt hva som ligger foran henne, men hun er også til stede i det å være 18 år og gå på videregående skole, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre og prinsesse Ingrid Alexandra på Statsministerens kontor.
Statsminister Jonas Gahr Støre og prinsesse Ingrid Alexandra på Statsministerens kontor (foto: Ingrid B. Myklebust/SMK)